Politiet har fått inn 130 tips i Tengs-saken

Advokat Arvid Sjødin venter i spenning på resultatene av DNA-prøvene som er sendt til analyse i Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Advokat Arvid Sjødin venter i spenning på resultatene av DNA-prøvene som er sendt til analyse i Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sørvest politidistrikt har fått inn rundt 130 tips siden de startet å etterforske Tengs-saken på nytt i januar i fjor, men saken står fortsatt på stedet hvil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Lars Ole Berge bekrefter overfor P4 at de ikke har noen mistenkte i den 23 år gamle drapssaken.

– I påvente av svar på biologisk spormateriale som er sendt inn til analyse, er etterforskningen trappet noe ned. Vi forfølger tips og gjør andre etterforskningsoppgaver, sier Berge.

Det er DNA-prøver som tidligere er blitt analysert, som er sendt inn til nye analyser.

– I tillegg har vi besluttet å sende inn spormateriale som tidligere ikke er undersøkt, for å se etter DNA-treff, sier politiinspektøren.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept på Karmøy i mai 1995. I desember 2016 anbefalte Kripos' cold case-gruppe en ny etterforskning i saken som ble den første som ble tatt opp av gruppen.

I 1997 ble Tengs' da 19 år gamle fetter dømt for drapet på sin kusine. Fetteren anket og ble året etter frikjent i lagmannsretten.

Fetterens advokat, Arvid Sjødin, er skuffet over at resultatet uteblir etter så mange år, men sier det også er forståelig.

– Det vil alltid være en usikkerhet knyttet til så gamle opplysninger som kommer fram i denne saken. Det er opplysninger som ligger i avhør, og andre opplysninger som har kommet så mange år etterpå, sier Sjødin til P4.

Nå venter Sjødin i spenning på resultatene av DNA-prøvene som er sendt til analyse i Østerrike.

Denne høsten har TV 2 vist en TV-serie om Tengs-saken og om politiets etterforskning. Mange av de nye tipsene er kommet inn forbindelse med serien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært