Annonsørene svikter TV-kanalene

Fallet i annonseinntektene for TV-markedet fortsetter. Fra september i fjor og til september i år er nedgangen på 174 millioner kroner. Fortsetter utviklingen slik, kan internett gå forbi TV som reklamemedium i løpet av året. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fallet i annonseinntektene for TV-markedet fortsetter. Fra september i fjor og til september i år er nedgangen på 174 millioner kroner. Fortsetter utviklingen slik, kan internett gå forbi TV som reklamemedium i løpet av året. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fallet i annonseinntektene for TV-markedet fortsetter. Fra september i fjor til september i år er nedgangen på 174 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nye tall fra Mediebarometeret fra Mediebyråforeningen som viser at TV-gruppen (lineær TV) i september i år har en markedsandel på 37 prosent, mens den i fjor lå på 39,3 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Daglig leder Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen er overrasket over tallene og mener at en av årsakene kan være at annonsørene ikke har hatt troen på TV-satsingene som er blitt lansert i høst.

Overgangen fra NRK til TV 2 har for eksempel vært svært dårlig for talkshow-kongen Fredrik Skavlan, som har mistet flere hundre tusen seere.

Samtidig puster internett nå TV i ryggen. Annonsemarkedet på nett økte med 8,5 prosent i september og ligger an til å gå forbi TV som den største annonsekategorien i løpet av året. Det er i så fall for første gang. Internett har nå en markedsandel på 35,9 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kommer til å bli en milepæl, og noe vi har ventet på i mange år. Jeg tror dette skjer i 2018. Men det vil bli ekstremt jevnt de kommende månedene, sier Jarle Thalberg i mediebyrågrupperingen Group M til avisen.

Også radiostasjonene sliter med å få inn annonsekroner. I september i år falt annonseinntektene med 10,6 prosent for dette markedet.