Dette skjer i dag

Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 16. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg møter Merkel

Statsminister Erna Solberg reiser til Berlin, der hun møter Tysklands regjeringssjef Angela Merkel til politiske samtaler kl. 13.00.

De to statslederne skal diskutere temaer som brexit, migrasjon, sikkerhets- og forsvarspolitikk, utviklingssaker og energi. Solberg skal senere holde et innlegg om sikkerhetspolitikk, før hun om kvelden deltar på et høynivåmøte om global helse. Her vil også Merkel, WHO-sjef Tedros Ghebreyesus og Bill Gates delta.

Pompeo til Riyadh

Donald Trump har sendt USAs utenriksminister Mike Pompeo til Saudi-Arabia for å diskutere journalisten Jamal Khashoggis forsvinning.

Tyrkerne hevder ifølge Al Jazeera å ha bevis for at skribenten ble drept i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul for to uker siden. Saudi-Arabia har hele tiden benektet å ha drept ham, men ifølge kilder arbeider landet med en rapport som vil vise at Khashoggi døde som følge av et feilslått avhør.

KrF-møte i Ålesund

KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Olaug Bollestad deltar på et møte i partiet i Ålesund hvor veivalget skal diskuteres. Møtet holdes i Misjonssalen i Myrabakken i Spjelkavik kl. 18.30.

KrFs fylkeslag avholder ekstraordinære fylkesårsmøter i slutten av måneden i forkant av det ekstraordinære landsmøte 2. november, der partiet skal velge om det vil samarbeide til høyre, venstre eller fortsette som opposisjonsparti.

Oransje skjerf-aksjon

Tirsdag går folk i byer over hele Norge for å dele ut oransje skjerf eller kle statuer og stolper med dem – som en del av Kirkens Bymisjons solidaritetsaksjon og strikkedugnad.

I Oslo samles 100 personer med oransje skjerf klokka 6. Her vil generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal være til stede på Oslo S-utdelingen. Dagen blir en opptakt til TV-aksjonen søndag 21. oktober.

Norge møter Bulgaria

Den norske landslagstroppen møter Bulgaria på Ullevaal stadion klokka 20.45.

Bulgaria har innledet turneringen med tre strake seirer og er tre poeng foran Norge halvveis i gruppespillet. I september tapte Norge 0-1 for laget i Sofia. Vinner de igjen, kan Bulgaria være gruppevinner i nasjonsligaen allerede tirsdag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært