KrF-veivalg: Dødt løp i Sola, taust fra Time før årsmøtet i Rogaland

To representanter fra KrFs lokallag i Sola ønsker rødgrønt regjeringssamarbeid. Tre vil bli en del av dagens regjering. Time lokallag vil ikke avsløre sitt syn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av KrFs lokallag hadde debatter mandag om hva slags samarbeid partiet burde satse på, og synene er varierte, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vi var rundt 20 personer, og det var de ivrigste som var der begge veier. Jeg vil si at det var omtrent uavgjort mellom borgerlig og rødgrønn side, kanskje med en liten overvekt av borgerlig, sier leder Jan Sigve Tjelta i Sola KrF.

Han er én av de tre representantene fra Sola som ved det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Rogaland lørdag vil gå for regjeringssamarbeid med H, Frp og V. De siste to vil følge partilederens linje, med Ap og SV.

Tjelta sier imidlertid han er innstilt på å gå til den andre siden, om å gå til dagens regjering først ikke fører fram.

På rådhuset i Time skal det ha vært rekordstort oppmøte og mye engasjement. Lokallagsleder Kjetil Hustoft opplyser at Time KrF har valgt seks utsendinger til det ekstraordinære fylkesårsmøtet, men han ønsker ikke si hvilket syn de støtter.

En kartlegging fra Aftenbladet tidligere viser at sju av de 22 lokallederne i Rogaland støtter nestleder Olaug Bollestads syn om at partiet må prøve å forhandle med de borgerlige om regjeringsdeltakelse, mens seks støtter partileder Knut Arild Hareides råd om å forsøke å danne regjering med Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært