Savnet hummerfisker bekreftet død

Et redningshelikopter og fartøyer lette lørdag etter hummerfiskeren som ble meldt savnet i Arsvågen i Rogaland. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix
Et redningshelikopter og fartøyer lette lørdag etter hummerfiskeren som ble meldt savnet i Arsvågen i Rogaland. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet bekrefter at det er den 47 år gamle hummerfiskeren som er funnet død i sjøen i etter at en sjark forliste i Bokn i Rogaland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Klokken 17.15 ble det gjort funn av en mann i sjøen i nærheten av båten. Pårørende er varslet. Det jobbes med å ta vedkommende opp fra sjøen, opplyser Sørvest politidistrikt.

Avdøde er nå tatt opp av sjøen, og politiet bekrefter at den omkomne er den 47 år gamle mannen som har vært savnet etter at en sjark forliste i Årsvågen i Bokn kommune lørdag formiddag.

Mandag ble det satt i gang ytterligere søk i området. Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF) stilte med to båter til overflatesøk, mens Sola flyklubb søkte fra lufta.

Søndag ble letingen flyttet til strandlinjen, og politiet fikk blant annet bistand av frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Dykkere fra brannvesenet har også bidratt.

Det var like etter klokka 11 lørdag at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om at en sjark med to menn om bord var savnet sør for Vestre Bokn sørøst for Karmøy i Rogaland. En 51 år gammel mann ble lørdag ettermiddag hentet livløs opp av vannet og senere erklært død på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

De to var brødre, og det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men ingen hadde vært i kontakt med dem siden fredag. Det kan ha tatt flere timer fra sjarken fikk problemer til politi og redningspersonell ble varslet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært