KrF-seniorer støtter Hareides veivalg

KrF-leder Knut Arild Hareide får støtte fra partiets seniorutvalg som mener at partiet må søke samarbeid med Ap og Sp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide får støtte fra partiets seniorutvalg som mener at partiet må søke samarbeid med Ap og Sp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrFs Seniorutvalg støtter partileder Knut Arild Hareides veivalg om å søke samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi forutsetter at veivalget er strategisk og at målet er gjennomslag for KrFs politikk, ikke noen endring av ideologi eller verdisyn, sier seniorutvalgets leder Kristian Helland til NTB.

Den tidligere Bergens-ordføreren møter Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad på medlemsmøte i Bergen mandag kveld.

– Jeg vil ta ordet og understreke at det ikke ligger noen blankofullmakt i vår støtte. Først må det innledes samtaler, og så må en avgjørelse forankres i landsstyret vårt. Det gjelder uansett utfall av veivalget på det ekstraordinære landsmøtet 2. november, sier Helland.

Fellesskapsløsninger

Seniorutvalget fastholder at KrF utfordrer blokkdelingen i norsk politikk.

– Vi i seniorutvalget er klassiske, tradisjonelle KrF-ere. I spørsmålet om veivalg har vi tatt utgangspunkt i fellesskapsløsninger. Vi mener at grunnleggende tjenester som eldreomsorg og helsetjenester ikke egner seg for anbud og konkurranseutsetting, som vi ser at dagens regjering ivrer for, sier Helland.

Vippeposisjon

En av de fem i seniorutvalgets styre er negativ til å søke samarbeid med Ap og Sp, men vedkommende hadde forfall til møtet der uttalelsen ble vedtatt.

Selv beskriver Helland seg som forsiktig og varsom.

– Jeg har aldri ivret for at vi må forlate dagens vippeposisjon. Men om et flertall i partiet mener vi må velge, må vi prøve ut samtaler med Ap. Et spørsmål er hvilken rolle SV vil få i dette bildet. Der ligger det en usikkerhet, mener han.

Krevende landskap

I motsatt ende av den politiske skalaen er han helt enig med partilederen om at det er umulig å sitte i regjering med Fremskrittspartiet.

– Landskapet er ikke helt enkelt for det lille partiet vårt, fastslår lederen av KrFs Seniorutvalg.

Rådgivende

Seniorutvalget er et rådgivende organ som kommer med uttalelser og fremmer synspunkter til sentralstyret og stortingsgruppa.

Utvalget har ingen egne delegater med stemmerett til det ekstraordinære landsmøtet som skal avgjøre KrFs veivalg, men Helland er invitert med talerett i kraft av å være utvalgets leder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært