Dette skjer i dag

Foto: Politihelikopteret / NTB scanpix
Foto: Politihelikopteret / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 14. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt flomfare i Sør-Norge

Flomfaren var først senket til gult, men er nå hevet til oransje nivå i Indre Sogn og øvre del av Ottavassdraget for hele området mandag.

Tirsdag skal alt være tilbake til normalen, ifølge Varsom.no. Natt til mandag er det imidlertid ikke mye som tyder på bedring, etter mye nedbør. Hus, biler og veier er oversvømt flere steder, bruer er revet bort og titalls mennesker er evakuert.

Hareide og Ropstad på KrF-møte i Bergen

KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad deltar på et medlemsmøte i Bergen hvor partiets veivalg er tema.

Partiet holdt i helgen landsstyremøte. Mens Hareide har anbefalt regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, med støtte fra SV i Stortinget, ønsker de to KrF-nestlederne, Ropstad og Olaug Bollestad, å søke regjeringssamarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Svenske regjeringsforhandlinger står i stampe

Etter at Moderaternas leder Ulf Kristersson søndag erkjente at hans forsøk på å danne regjering ikke hadde ført fram, skal Riksdagens talsmann Andreas Norlén i dag ha nye møter med de øvrige sju partiene

Norlén tar sikte på å sende stafettpinnen videre samme dag. Det kan bety at Socialdemokraternas leder Stefan Löfven får sonderingsoppdraget.

EUs medlemsland med budsjettforslag

EUs medlemsland legger fram sine budsjettforslag for EU-kommisjonen i Brussel. Det er særlig knyttet interesse til det italienske budsjettet.

EUs medlemsland, blant dem Italia selv, ble i juli enige om at Roma bør sette seg som et mål å bedre budsjettmålet med 0,6 prosent av BNP. Det nåværende budsjettforslaget innebærer imidlertid en økning av budsjettunderskuddet på 0,8 prosent av BNP, har EU-kommisjonen påpekt.

Bhattis rettssak mot staten

Islamisten Arfan Bhatti mener seg urettmessig forfulgt av Oslo politidistrikt og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og møter staten ved Justis- og beredskapsdepartementet i Oslo tingrett i dag.

Den 41 år gamle islamisten er straffedømt flere ganger for trusler, utpressing og vold, men er også frikjent i flere saker, blant annet for terrorplanlegging.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært