Regjeringen gir 20 millioner kroner til kulturmangfold

Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil dele ut 20 millioner kroner til kulturtiltak som kan styrke mangfold og integrering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil dele ut 20 millioner kroner til kulturtiltak som kan styrke mangfold og integrering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil bevilge 20 millioner kroner til kulturtiltak og prosjekter som skal stimulere til mangfold og integrering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norge skal være et land hvor alle har mulighet til å lykkes, uansett bakgrunn. Kulturlivet og sivilsamfunnet er viktige arenaer for å få til bedre hverdagsintegrering og legge til rette for fellesskap basert på mangfold, likestilling, ytringsfrihet og toleranse, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Satsingen må sees i sammenheng med regjeringens integreringsløft og har som mål å bidra til at en større andel av befolkningen får ta del i gode kulturopplevelser, heter det i meldingen.

Om lag 25 grupper og institusjoner skal dele på potten. Blant dem som får mest penger neste år, er No­rsk kulturfond (2 millioner kroner), Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand (1,5 millioner), Brageteatret i Drammen (1,5 millioner), tiltaket Balansekunst (1,5 millioner) og Melahuset (1,2 millioner).