Hareide skuffet etter Willoch-utblåsning

KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Olaug Bollestad er uenige om partiets veivalg fremover. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Olaug Bollestad er uenige om partiets veivalg fremover. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide er skuffet over påstanden fra Høyres tidligere statsminister Kåre Willoch om at han svikter velgernes forventninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Willoch ga i VG søndag klar beskjed om hva han mener om Hareides råd til partiet om å vrake dagens regjering og søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Hareide understreket sterkt i valgkampen at han ønsket Erna Solberg som statsminister. Man må jo regne med at mange velgere oppfattet dette som et klart borgerlig signal, sier Høyre-nestoren.

Reaksjon : KrF-Grøvan tatt på senga av Hareides venstresving

– Frp kommer til tider med fornuftige og gode forslag

– Når han nå går for hennes motkandidat, en statsminister som ikke er den han anbefalte i valgkampen, så svikter han de forventninger han selv ga velgerne i valgkampen. Det er skuffende og alvorlig, sier Willoch.

Men KrF-lederen mener Willoch har glemt at KrF før valget lovte velgerne sine å ikke gå i regjering med Fremskrittspartiet.

– Vi pekte på Erna Solberg som statsminister, men det var under forutsetning av at hun valgte oss og ikke Frp, sier Hareide til VG.

– Frp kommer til tider med fornuftige og gode forslag, men jeg kan jo bare minne om at en statsråd fra Frp anklaget KrF for å rekruttere til terrorgrupper, og en annen har beskyldt meg for å sleike imamer oppetter ryggen og i tillegg mangle ryggrad. Så det er vel ganske tydelig at avstanden mellom de to partiene er ganske stor, sier KrF-lederen.

Les også: Solberg i rette med Hegnars bibelske Hareide-beskrivelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært