Hummerfisker døde etter forlis – én fortsatt savnet i Rogaland

<p>Redningsaksjon i Rogaland: En person er savnet og en er hentet opp av vannet etter en ulykke ved Arsvågen. Røde Kors søker langs strandlinjen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix</p>
Redningsaksjon i Rogaland: En person er savnet og en er hentet opp av vannet etter en ulykke ved Arsvågen. Røde Kors søker langs strandlinjen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

En mann er død etter å ha blitt hentet opp av sjøen i Bokn i Rogaland. En annen mann er savnet etter at sjarken deres gikk ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble hentet opp av vannet er 51 år gammel. Han var livløs og måtte ha hjerte- og lungeredning av personell i luftambulansen.

Mannen ankom Haukeland universitetssjukehus rundt klokka 13. Sykehuset opplyste i 16.30-tiden at mannen var kritisk skadd, men klokken 20 lørdag kveld skriver sykehuset på sine egne nettsider at mannen er død.

En mann i 40-årene, som var med i sjarken for å fiske hummer, har vært savnet i flere timer.

Grov sjø og sønnavind

Det var like etter klokka 11 lørdag at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om at en sjark med to menn om bord var savnet sør for Vestre Bokn sørøst for Karmøy i Rogaland. De to mennene drev med hummerfiske. Det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men ingen har vært i kontakt med dem siden fredag. Det kan ha tatt flere timer fra sjarken fikk problemer til politi og redningspersonell ble varslet.

– Vi antar at sjarken har fått problemer med til dels grov sjø og sønnavind, slik de første båtene som deltok i letingen har beskrevet værsituasjonen på stedet. Dette er værforhold som er vanskelige for mindre båter, sier redningsleder Owe Frøland.

Klokken 17.50 opplyser Frøland til Stavanger Aftenblad at sjarken er funnet.

– Den ligger på forholdsvis grunt vann i nærheten av der vi leter. Sjarken er rundt ni meter og en typisk sånn to-tremannsbåt, sier han.

– Den savnede var ikke i vraket, så vi fortsetter søket etter ham med full styrke, sier Frøland.

Han opplyser at de to som var involvert i ulykken kommer fra Bokn-området. Bokn kommune har også opprettet et kriseteam.

Stor redningsaksjon

Store ressurser er satt inn i letingen, blant annet losbåt, ambulansebåt og en rekke private båter. I tillegg har det vært flere helikoptre med i søkene. Lørdag ettermiddag drev et helikopter overflatesøk fra lufta. Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltar også.

Det er også satt dykkere inn i redningsstyrken.

– Det at det kan ha gått et par timer før vi fikk beskjed, og været som er i området, vanskeliggjør søkene. Ting blir fraktet av gårde med sjøen. Det ser vi med de gjenstandene vi har funnet så langt. De er funnet lenger inn i vika, i samme retning som været går i, sier Frøland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært