Kongeparet på plass i den kinesiske hovedstaden

Etter to dager i den vest-kinesiske byen Dunhuang ankom kong Harald og dronning Sonja Beijing lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Etter to dager i den vest-kinesiske byen Dunhuang ankom kong Harald og dronning Sonja Beijing lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kong Harald og dronning Sonja har landet i Beijing og er klare for tre hektiske dager i byen. Tirsdag møter de president Xi Jinping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Beijing står politiske samtaler og knytting av bånd for næringslivet på programmet, samt lansering av en ny Munch-bok.

Kongeparet landet lørdag kveld i Beijings karakteristiske smog. De ble tatt imot av landets viseutenriksminister Wang Chao og et kompani fra æresgarden til Folkets frigjøringshær.

Statsbesøket i Kina startet torsdag i den vest-kinesiske ørkenbyen Dunhuang, hvor kongen og dronningen blant annet besøkte et solkraftverk og viktige kulturminner.

Før avreise til hovedstaden bekreftet kongen at han ønsker å ta opp menneskerettigheter med de kinesiske myndighetene.

– Vi som kommer fra Vesten, er veldig opptatt av menneskerettigheter, og dette kommer vi til å ha en dialog med Kina om, og vi kommer helt sikkert til å få anledning til å ta opp dette senere, sa kongen da han møtte norsk presse i Dunhuang lørdag.

Bakgrunn: Kongen vil trolig ta opp menneskerettigheter med Kina

Etter Beijing går turen videre til Shanghai, hvor kongeparet blant annet deltar på et svært næringslivsseminar om hav. Med på turen er også utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært