Hummerfisker hentet opp livløs etter forlis – ytterligere én fortsatt savnet i Rogaland

Redningshelikopter og fartøyer leter etter en hummerfisker som er meldt savnet i Arsvågen i Rogaland. En annen mann er funnet livløs og er sendt til Haukeland sykehus.
Redningshelikopter og fartøyer leter etter en hummerfisker som er meldt savnet i Arsvågen i Rogaland. En annen mann er funnet livløs og er sendt til Haukeland sykehus. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix

En mann er fløyet til sykehus etter å ha blitt hentet livløs opp av sjøen i Bokn i Rogaland. En annen mann er savnet etter at sjarken deres gikk ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble hentet opp av vannet, er i 50-årene, han var livløs og måtte ha hjerte- og lungeredning av personell i luftambulansen. Redningsleder Owe Frøland bekreftet overfor NTB at mannen ankom Haukeland universitetssjukehus i Bergen rundt klokka 13, men har ikke opplysninger som tilstanden hans på det tidspunktet.

En mann i 40-årene, som var med i sjarken for å fiske hummer, har vært savnet i flere timer. Redningslederen sier det 9 meter lange fartøyet med all sannsynlighet har gått ned i farvannet ved Bussholmane og Sauøya i Arsvågen i Rogaland.

Det var i samme området mannen i 50-årene ble hentet livløs opp av sjøen.

Grøv sjø og sønnavind

– Sjarken er borte, vi finner den ikke. Men vi har funnet en oppblåsbar redningsflåte i sjøen lenger inn i vika, samt en del vrakgods og drivgods, sier Frøland.

Det var like etter klokka 11 lørdag at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om at en sjark med to menn om bord var savnet sør for Vestre Bokn sørøst for Karmøy i Rogaland. De to mennene drev med hummerfiske. Det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men ingen har vært i kontakt med dem siden fredag. Det kan ha tatt flere timer fra sjarken fikk problemer til politi og redningspersonell ble varslet.

– Vi antar at sjarken har fått problemer med til dels grov sjø og sønnavind, slik de første båtene som deltar i letingen har beskrevet værsituasjonen på stedet. Dette er værforhold som er vanskelige for mindre båter, sier han.

Stor redningsaksjon

Store ressurser er satt inn i letingen, blant annet losbåt, ambulansebåt og en rekke private båter. I tillegg har det vært flere helikoptre med i søkene. Lørdag ettermiddag drev et helikopter overflatesøk fra lufta. Det skal også igangsettes landssøk.

Det er også satt dykkere inn i redningsstyrken, men de får ikke gått i vannet før vinden og sjøen roer seg.

– Det at det kan ha gått et par timer før vi fikk beskjed, og været som er i området, vanskeliggjør søkene. Ting blir fraktet av gårde med sjøen. Det ser vi med de gjenstandene vi har funnet så langt. De er funnet lenger inn i vika, i samme retning som været går i, sier Frøland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært