Politiaksjon mot AfD-medlemmer i Bayern

Lokalene til konservative CSU i München er blitt tilgriset med falsk blod i forkant av valget i Bayern. Politiet aksjonerte mot AfD-medlemmer etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordene «Merkels døde» var skrevet på fasaden til erkekonservative CSUs lokaler, som også var tilgriset med noe som lignet blodsøl. I etterkant av hendelsen aksjonerte politiet mot seks medlemmer av ungdomspartiet til høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD).

CSU er det bayerske søsterpartiet til statsminister Angela Merkels kristenkonservative CDU. AfD knytter partiet til Merkels innvandringspolitikk, og enkelte mener statsministeren dermed er ansvarlig for drap på tyskere begått av asylsøkere.

Les også: AfD nest størst på tysk meningsmåling

Særlig har et knivdrap i byen Chemnitz nord for Bayern skapt reaksjoner, og flere store demonstrasjoner er blitt arrangert av innvandringsmotstandere.

Blant dem som er mistenkt for tilgrisingen, er Rafael Hauptmann, som er AfD-kandidat til delstatsforsamlingen. AfDs ungdomsparti, som er mistenkt for å ha vært med, kaller politiaksjonen en skandale og beskylder CSU for å misbruke makt.

Valget i Bayern finner sted søndag, og meningsmålingene tyder på at CSU er sterkt svekket. Partiet har styrt i Bayern i over 70 år, men utfordres nå av både høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD) og De grønne.

Les også: Tysklands president hardt ut mot AfD-leders nazipåstand

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært