Frp-nestlederen krever kommunegransking etter Tolga-saken

Sylvi Listhaug mener det må undersøkes om norske kommuner kan ha begått maktovergrep mot innbyggere, og viser til saken i Tolga kommune der tre brødre fikk diagnosen psykisk utviklingshemmet uten å vite det, og som ble underlagt vergemål på bakgrunn av diagnosene.
Sylvi Listhaug mener det må undersøkes om norske kommuner kan ha begått maktovergrep mot innbyggere, og viser til saken i Tolga kommune der tre brødre fikk diagnosen psykisk utviklingshemmet uten å vite det, og som ble underlagt vergemål på bakgrunn av diagnosene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Etter historien at om tre brødre i Tolga kommune i Østerdalen ble kjent, krever konstituert Frp-nestleder Sylvi Listhaug at andre norske kommuner må granskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg mener det er helt nødvendig at vi setter i gang en gransking for å se om enkeltmennesker som bor i andre kommuner, har blitt utsatt for det samme, sier Sylvi Listhaug til NRK.

Det var forrige helg at VG skrev om tre brødre som av kommunen ble registrert som psykisk utviklingshemmede uten å vite det, og som på grunn av diagnosen ble underlagt vergemål.

– Jeg mener det er utrolig alvorlig at vi i et land som Norge opplever at enkeltmennesker i samfunnet blir utsatt for et maktovergrep, som disse brødrene er blitt, sier Listhaug.

Les også:

Solberg sier unnskyld til Tolga-brødre

Vergemål for 25-åring i Tolga opphevet etter TV-innslag

Kommunalministeren vil ha redegjørelse om Tolga-sak

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært