Advokat Amir Mirmotahari tiltalt for draps- og bortføringsplaner

Amir Mirmotahari er tiltalt for en rekke lovbrudd, inkludert drapsforbund og forbund om bortføring. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Amir Mirmotahari er tiltalt for en rekke lovbrudd, inkludert drapsforbund og forbund om bortføring. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Advokat Amir Mirmotahari er tiltalt for blant annet å ha inngått drapsforbund og forbund om bortføring, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen mot Mirmotahari omfatter også flere andre lovbrudd, inkludert motarbeidelse av rettsvesenet, brudd på taushetsplikten, grov økonomisk utroskap, medvirkning til uriktig forklaring for retten og brudd på bokføringsloven, skriver avisen.

VG skrev første gang om saken 15. juni 2016 og beskrev hvordan den profilerte forsvarsadvokaten skal ha bedt en torpedo om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer. Dagen etter ble mannen pågrepet av politiet. Han satt varetektsfengslet fram til mars i år.

I september 2016, tre måneder etter at han ble pågrepet, ble Mirmotahari stemplet som «uskikket som advokat» og fratatt bevillingen. I tillegg til å drive eget advokatfirma med sju ansatte, ledet han flere selskaper med verdier i hundremillionersklassen, først og fremst innen eiendom.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært