Varsler 180 millimeter regn: Kan bli stengte veier og broer

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I helgen vil det ifølge meteorologene komme mer nedbør på Vestlandet enn tidligere meldt. Flomvarselet for Hordaland og Sogn og Fjordane er derfor oppjustert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse to fylkene ventes det nå opp mot 180 millimeter regn lørdag og søndag. Nedbøren vil komme som regn høyt til fjells, og der det ligger snø, vil snøsmelting bidra til økt vannføring.

Siden det allerede er høy vannføring i flere vassdrag, er det stor fare for flom. Farevarselet er derfor justert opp fra torsdagens gule nivå til oransje, det nest høyeste.

Konsekvensene kan bli både stengte veier og stengte broer, og på utsatte steder kan det bli omfattende oversvømmelser og flomskader.

Sjekk været der du bor

Jord- og flomskredfare

For Vestlandet generelt, også inkludert Møre og Romsdal, er jord- og flomskredfaren fortsatt på gult nivå, det laveste av farevarslene.

Men det understrekes at varselet er i den øvre delen av gult nivå, og det er derfor mulig at dette blir oppjustert til oransje nivå ettersom det ventes opptil 60 millimeter nedbør i løpet av bare seks timer natt til søndag.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer om at bratte skråninger samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, og de ber folk om å holde seg unna slike steder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært