Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene natt til fredag 12. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongeparet besøker Kina

På sitt offisielle besøk i Kina besøker kongeparet et av landets første og største solkraftverk i Dunhuang.

– Klimaproblemene løses ikke uten Kina, påpeker professor i Kina-studier Mette Halskov Hansen til NTB. Hun tror Norge kan bli en god alliert i arbeidet.

Stoltenberg besøker hangarskipet USS Harry S. Truman

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg besøker hangarskipet USS Harry S. Truman i forkant av den store NATO-øvelsen Trident Juncture.

Det atomdrevne hangarskipet kommer til Norge innen en ukes tid med rundt 6.000 ekstra soldater. Det er første gang siden 1989 en amerikansk hangarskipsgruppe er i Norge.

Russlands ambassadør med pressekonferanse om Skripal-saken

Russlands ambassadør til Storbritannia har varslet pressekonferanse om Skripal-saken.

Storbritannia mener Russland sto bak nervegiftangrepet mot Sergej Skripal og hans datter. Den britiske nettbaserte gravegruppen Bellingcat hevder å ha identifisert de to russerne Storbritannia anklager for angrepet. Russland har avvist å ha hatt noe med det å gjøre.

Delstatsvalg i Bayern

Siste valgmøte i München foran søndagens delstatsvalg i Bayern, der CDUs søsterparti CSU ser ut til å tape oppslutning. Partileder og innenriksminister Horst Seehofer deltar.

Det knyttes stor spenning til valget. En nylig meningsmåling viser at hver andre velger i Bayern er usikker på hvem de skal stemme på, eller om de i det hele tatt skal stemme.

Dronning Elizabeths datterdatter gifter seg

Dronning Elizabeths datterdatter prinsesse Eugenie gifter seg med Jack Brooksbank. Eugenie er datter av prins Andrew og niende i rekken til den britiske tronen.

Bryllupet finner sted i Windsor Castle, der prins Harry og hans kone Meghan giftet seg i mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært