Viggo Kristiansens advokat: Ikke nye DNA-funn

I dette området i Baneheia i Kristiansand ble de to jentene drept i mai 2000. Dømte Viggo Kristiansen jobber for å få saken gjenopptatt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I dette området i Baneheia i Kristiansand ble de to jentene drept i mai 2000. Dømte Viggo Kristiansen jobber for å få saken gjenopptatt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Det er ikke funnet DNA fra Viggo Kristiansen i nye prøver som er analysert i Baneheia-saken, sier Kristiansens advokat Arvid Sjødin til P4.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjødin sier til P4 at det kun er påvist DNA fra én identifiserbar person i de nye analysene. Han mener dette er en helt ny situasjon fordi Agder lagmannsrett i 2002 mente man hadde DNA som kunne bevise at det var to personer på åstedet.

Det var Gjenopptakelseskommisjonen som har sendt DNA-materiale til nye analyser i den 18 år gamle drapssaken.

Aktuelt: Baneheia-saken blir ikke behandlet

Gjenopptakelseskommisjonens leder Siv Hallgren vil ikke kommentere saken overfor P4.

Viggo Kristiansen har fem ganger forsøkt å få gjenåpnet saken etter at han ble dømt til 21 års forvaring etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Medtiltalte Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drapene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden