Nye varmerekorder for oktober

Tre personer tok seg en dukkert utenfor badstuene ved Havnelageret i Oslo onsdag ettermiddag. Det er satt flere varmerekorder de siste dagene.
Tre personer tok seg en dukkert utenfor badstuene ved Havnelageret i Oslo onsdag ettermiddag. Det er satt flere varmerekorder de siste dagene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sola varmer fortsatt, selv om vi er i midten av oktober. Det ble satt nye varmerekorder både i Bergen og i Trøndelag torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før er det blitt målt så høy oktobertemperatur i Bergen som da det ble målt 23,8 grader torsdag ved målestasjonen på Florida i sentrum. Den gamle rekorden var på 23,1 grader og var fra 2005, skriver Bergens Tidende.

Også i Trøndelag ble det satt ny varmerekord, nærmere bestemt ved Buholmråsa fyr i Osen kommune, med 17,1 grader mellom klokken 13 og 14 torsdag, skriver Adresseavisen. Den 43 år gamle oktoberrekorden ved denne målestasjonen var på 16,5 grader og ble satt 1. oktober 1975. Også flere andre steder i Trøndelag ble det registrert høyere temperatur enn det som tidligere er registrert på denne tiden av året.

Flere varmerekorder i år:

Nye temperaturrekorder flere steder i landet

Mange nye varmerekorder verden rundt de siste årene

Ny varmerekord i Tromsø

Ny varmerekord i Lisboa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært