Meny

Fortsatt fare for flom- og jordskred på Vestlandet

Illustrasjonsfoto Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Mye regn, spesielt i Hordaland og Sogn og Fjordane, har ført til at farevarselet for flom- og jordskred fortsatt holdes på gult nivå for Vestlandet i helgen.

Ifølge Meteorologisk institutt kan det komme mellom 70 og 100 millimeter nedbør fra natt til lørdag til natt til mandag.

Farevarsel på gult nivå er det laveste farevarselet – men det beskriver en utfordrende situasjon som kan føre til skader lokalt. Spesielt kan utsatte bane- og veistrekninger på kort tid bli stengt, og det forventes noen skredhendelser der enkelte kan bli store.

Etter det vedvarende regnværet de siste dagene er grunnvannstanden i bakken svært høy. I tillegg gjør den milde temperaturen at nedbøren i fjellet kommer som regn, noe som fører til snøsmelting og mer tilførsel av vann enn normalt.

Meteorologene melder også at det er kaldere langs bakken i lavere strøk enn oppe i høyden, noe som ikke er så vanlig. Det betyr at det er mellom 17 og 18 grader i rundt 200 meters høyde, men bare 10 grader lenger ned.

Populært