=Oslo-Christer er død: – Han var en fighter, en som ikke la seg ned og ga opp

I 2009 ble Nils Christer Modin invitert til gjestebud på Skaugum hos kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon. Året etter, i 2010, fikk han også audiens hos kong Harald på slottet.
I 2009 ble Nils Christer Modin invitert til gjestebud på Skaugum hos kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon. Året etter, i 2010, fikk han også audiens hos kong Harald på slottet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

=Oslo-selgeren Nils Christer Modin (49) satte sterke spor. Nå hylles han for sitt engasjement for samfunnets svakeste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg tenkte ofte at det kom til å bli godt for Christer å slippe alle smertene, den dagen kroppen hans ikke orka mer. Jeg er ikke så sikker på om han hadde vært enig. Han var en fighter, en som ikke la seg ned og ga opp», skriver miljøarbeider i =Oslo, Even Skyrud, i et minneord på hjemmesiden til =Oslo.

Petter Nyquist, kjent fra serien om «Petter uteligger», er i sorg etter Modins bortgang.

– Jeg gråt på scenen da jeg fikk vite at Christer var død, forteller Nyquist til VG.

Han ble kjent med =Oslo-profilen under arbeidet med det første «Uteligger»-prosjektet. Etter hvert utviklet det seg et nært vennskap.

Les også: «Petter uteligger» ble tema under spørretimen på Stortinget

Petter uteligger: – Ba meg om å stikke et annet sted

«Ingen skulle måtte oppleve det samme»

Petter Nyquist, mannen bak TV-serien «Petter Uteligger», er i sorg etter Nils Christer Modins bortgang. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Petter Nyquist, mannen bak TV-serien «Petter Uteligger», er i sorg etter Nils Christer Modins bortgang. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

– Jeg må bearbeide dette jeg også. Vi hadde mange fine stunder sammen. Christer hadde nyresvikt og han ble sittende mye alene i leiligheten sin på grunn av helsa. Når du har nyresvikt med det livet han har levd, da er du dårlig, sier Petter Nyquist til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I =Oslo er de opptatt av at den avdøde 49-åringens glødende engasjement for de som faller utenfor, videreføres.

«Han hadde vært en del av det åpne rusmiljøet i Oslo, med alt det innebærer av vold, press og trusler. Ingen skulle måtte oppleve det samme. Vi må redde ungdom som styrte i den retningen, så får alt annet komme i annen rekke, var Christers budskap».

Les også: Petter Nyquist alias «Petter uteligger» får ruspolitisk pris

«Uffe» har sovet ute i 50 år: – Har alt jeg trenger