15-åring får 10.000 kroner i bot etter dødsulykke med vannscooter

En 15 år gammel gutt som var involvert i vannscooterulykken i Lyngdal i sommer, der en 17 år gammel gutt døde, får et forelegg på 10.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten skal ifølge politiet ha gjort seg skyldig i tre lovbrudd: Han førte en båt han på grunn av lav alder, motorstørrelse og manglende båtførersertifikat ikke hadde lov til å føre. I tillegg kjørte han i mørket uten lanterne og kjørte uforsvarlig, skriver Fædrelandsvennen.

Ifølge avisen vil Agder politidistrikt utstede et forelegg på 10.000 kroner. Påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar vil ikke kommentere saken, men viser til en pressemelding som skal sendes ut torsdag.

Det var natt til 27. juli at en vannscooter og en mindre fritidsbåt kolliderte innerst i Rosfjorden i Lyngdal i Vest-Agder. 17 år gamle Henrik Auestad Skjørshammer kjørte vannscooteren og mistet livet i ulykken. En kamerat av ham satt på. Sistnevnte ble alvorlig skadd, mens 15-åringen i båten slapp fra ulykken uten nevneverdige fysiske skader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært