Faktisk.no: Nei, man kan ikke slå fast at papirposer er bedre for miljøet enn plastposer

Handelsnæringen har innført miljøavgift på plastposer.
Handelsnæringen har innført miljøavgift på plastposer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Faktasjekken viser at man ikke kan slå fast at papirposer er mer miljøvennlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere rapporter viser at papirposene kommer dårligere ut enn plastposer, både når det gjelder klima og flere andre indikatorer.

Samtidig er det ingen tvil om at plastposer er mer miljøskadelige enn papirposer, hvis de havner i naturen som søppel. Det er imidlertid vanskelig å slå fast hvor stort dette problemet er i Norge. Miljødirektoratet har tidligere beskrevet dette som et lite problem her til lands, samtidig som Hold Norge Rents Strandrydderapport tyder på at plastposene skaper visse forsøplingsproblemer også her. En rapport fra konsulentselskapet Mepex estimerer at 60 tonn norske plastposer ender i havet hvert år. Til sammenligning er det totale utslippet mikroplast estimert til over 8000 tonn i året.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært