Høie: – Vi må løfte psykisk helse høyere opp

– Jeg er glad for at vi har statsministere som satser på psykisk helse og løfter dette feltet, sier Bent Høie, her under helsedebatten på Arendalsuka tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Jeg er glad for at vi har statsministere som satser på psykisk helse og løfter dette feltet, sier Bent Høie, her under helsedebatten på Arendalsuka tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) har undertegnet en erklæring om å prioritere psykisk helse og å jobbe for å likestille psykisk og fysisk helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undertegningen skjedde på et internasjonalt toppmøte om psykisk helse i Storbritannia onsdag, som er verdensdagen for psykisk helse.

Over 40 land var representert, og målet er et årlig toppmøte om psykisk helse.

– Jeg er svært glad for dette initiativet fra Storbritannia. Vi må løfte psykisk helse høyere opp på den internasjonale dagsorden. Det er bra at den felles erklæringen likestiller psykisk og fysisk helse, men vi savner en tydeligere vektlegging av brukerinvolvering, menneskerettigheter og reduksjon i bruken av tvang. Dette vil vi jobbe videre med, sier helseministeren.

En mottakelse hos statsminister Theresa May i 10 Downing Street sto også på programmet under markeringen av verdensdagen for psykisk helse.

– Theresa May har, i likhet med Erna Solberg, gjort psykisk helse til en prioritet for regjeringen. Jeg er glad for at vi har statsministere som satser på psykisk helse og løfter dette feltet, sier Høie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært