Dette skjer i dag

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 10. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall om influensa

Folkehelseinstituttet informerer om fjorårets influensasesong, inkludert tall på antall sykehusinnleggelser, forventninger til årets sesong og ferske tall på hvor mange som tok influensavaksinen i fjor.

Nesten 1,6 millioner mennesker tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa, og de anbefales å vaksinere seg.

Orientering om Veslemannen

Mediene inviteres til pressebrifing i forbindelse med at farenivået for Veslemannen tirsdag ble oppjustert til rødt. Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen.

Tirsdagens evakuering er den femte i år og den tiende siden 2014.

Rapport om menneskerettigheter i Kina

Den amerikanske Kina-kommisjonen (CECC) sin rapport om menneskerettighetene i Kina legges fram i Kongressen i Washington.

USA hadde opprinnelig en oppfatning om at mer handel, investeringer og åpenhet med Kina ville få det kommunistiske landet til å følge internasjonale standarder. Rapporten slår fast at dette ikke ble tilfellet.

Bono møter EU-topper i Brussel

U2-vokalist Bono er i Brussel der han møter EUs president Donald Tusk og representanter fra EU-kommisjonen og EU-parlamentet.

Bono var med på å stifte organisasjonen ONE International i 2002. De arbeider for å bekjempe ekstrem fattigdom og forebygge sykdom, særlig i Afrika, spesielt ved å legge press på politiske ledere for å få mer effektiv utviklingspolitikk og bistand.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært