Dette skjer i dag

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene 9. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøministermøte i Luxembourg

Det nye klimamålet for biler er sak nummer én på agendaen når miljøvernministrene fra EUs medlemsland møtes i Luxembourg tirsdag.

Der er det ventet lange diskusjonsrunder. Ministrene skal blant annet ta stilling til et forslag om nye mål for klimautslipp fra biler.

Eirik Jensen klar for vitneboksen

I 15 dager har Gjermund Cappelen svart på spørsmål i lagmannsretten. Tirsdag starter grillingen av Eirik Jensen i ankesaken.

Jensen forsvarer seg mot tiltalen på medvirkning til innførsel av nærmere 14 tonn hasj, som Cappelen hevder han smuglet til Norge i årene 2004 til 2013.

Europarådet vurderer Russland-sanksjoner

Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) skal stemme over om Russlands representanter skal få tilbake stemmeretten i organisasjonen. Den ble fratatt dem etter at Russland annekterte den ukrainske Krim-halvøya.

PACE består av representanter fra de 47 medlemslandenes nasjonalforsamlinger og arbeider for styrking av menneskerettighetene, det parlamentariske demokratiet og rettsstaten i medlemslandene.

Lansering av planer på Fornebu

REV Ocean og Aker ASA lanserer planene for Verdenshavets hovedkontor, et verdensledende havsenter, på Fornebu, inkludert Kjell Inge Røkkes planer om å bygge en 200 meter høy skyskraper.

Aker-eide FP Eiendom har planene klare for det rundt 60 etasjer høye bygget kalt «Det store blå», tegnet av den svenske arkitekten Gert Wingårdh.

NATO om storøvelsen Trident Juncture

Admiral James G. Foggo og generalløytnant Rune Jakobsen deltar tirsdag på en pressekonferanse om storøvelsen som finner sted i Norge i oktober og november. NATO-styrker strømmer allerede inn til megaøvelsen, omkring 45.000 soldater skal delta.

Pressemøtet finner sted ved NATOs hovedkvarter i Brussel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært