Alunorte starter opp igjen på halv kapasitet i Brasil

Hydro har fått tillatelse til å gjenoppstarte produksjonen ved Alunorte i Brasil på halv kapasitet. Foto: João Ramid / Hydro / NTB scanpix
Hydro har fått tillatelse til å gjenoppstarte produksjonen ved Alunorte i Brasil på halv kapasitet. Foto: João Ramid / Hydro / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norsk Hydros aluminaraffineri Alunorte har fått tillatelse av brasilianske myndigheter til å gjenoppta produksjonen på halv kapasitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De føderale miljømyndighetene IBAMA har godkjent at Alunorte bruker en ny og moderne filterteknologi. Dermed har miljømyndighetene i delstaten Pará SEMAS godkjent oppstart.

Produksjonen ventes å være på halv kapasitet i løpet av to uker, heter det i en pressemelding fra Norsk Hydro tirsdag.

– Med dokumentasjon som verifiserer integriteten til vårt system for å prosessere bauksittrester ved bruk av pressfilteret, og i forståelse med SEMAS, er vi nå i stand til å gjenoppta driften på Alunorte på en trygg måte, sier John Thuestad, Hydros leder for forretningsområdet Bauksitt og Alumina.

Alunorte har produsert på halv kapasitet siden mars da miljømyndighetene og en domstol påla anlegget å kutte produksjon med 50 prosent etter anklager om forurenset drikkevann som følge av lekkasjer etter ekstrem nedbør.

Det ble gjennomført interne og eksterne undersøkelser som bekreftet at det ikke hadde vært utslipp fra deponiene for bauksittrester eller etter nedbøren, ifølge Hydro.

I forrige uke stengte Hydro produksjonen helt fordi det gamle deponiet var fullt. Driftsstansen førte også til at aluminiumsverket Abras måtte stenges siden aluminiumsverket er avhengig av alumina fra Alunorte.

Den nye pressfilterteknologien gjør Alunorte i stand til å fortsette å deponere bauksittrester på en trygg måte i påvente av tillatelse til å bruke et nytt deponi.

I tillegg til at Alunorte gjenopptar drift kan Hydros bauksittgruve Paragominas også gjenoppta leveranser til Alunorte på 50 prosents kapasitet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært