MC-gjeng legger ned i Norge etter uro

MC-klubben Rock Machine MC legger ned i Norge. På rundt ett år har klubben lagt ned sine avdelinger i Norge ved to anledninger.
MC-klubben Rock Machine MC legger ned i Norge. På rundt ett år har klubben lagt ned sine avdelinger i Norge ved to anledninger. Foto: NTB / Scanpix

De siste månedene har politiet fryktet økt spenning i MC-miljøet på Romerike. Nå legger en av klubbene ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 5. august i år ble en mann i 40-årene med lederrolle i klubben No Surrender, angrepet og utsatt for grov vold av flere personer på Jessheim. Voldshendelsen fant sted utenfor et utested på Jessheim sentrum og flere personer ble vitne til hendelsen.

Politiet har tidligere uttalt at de så hendelsen i sammenheng med en konflikt mellom klubbene No Surrender og Rock Machine.

I tiden før og etter voldshendelsen var det konfrontasjoner mellom klubbenes medlemmer på Romerike, får ABC Nyheter opplyst fra kilder i miljøet.

Politiet mener en personkonflikt i miljøet utløste konfrontasjonene.

Les også: MC-leder (48) påført kraniebrudd under slagsmål

– Ikke lenger i Norge

Nå får ABC Nyheter bekrefter fra sikre kilder at Rock Machine har lagt ned i Norge. Det ble bestemt under et møte på Jessheim søndag 25 september, hvor 13 svenske og norsk medlemmer deltok.

– Det var på tide å få lagt ned klubben i Norge, sier en kilde i miljøet. Vedkommende var tett på prosessen da det ble bestemt at klubben skulle avvikles.

Etter møtet skal Rock Machine og No Surrender ha møttes og sikret at konflikten ble lagt død.

Også «MC- og Gjengkriminalitet», en blogg som drives av tidligere MC-kriminelle og gjengmedlemmer, har omtalt nedleggelsen.

Les også: Drakampen i Oslo-politiet: Politimesteren ble advart av sine egne, men lyttet ikke

Politiet fryktet hevn

Politiførstebetjent i Ullensaker lensmannsdistrikt, Anne Kathrine Hofseth Gundersen, har tidligere uttalt til ABC Nyheter at de fryktet en tilspissing av det de anså som en konflikt.

– Vi mener at konflikten er betent, og vi vet at dette er personer med et betydelig voldspotensial. Det er en situasjon som bekymrer oss, sa Hofseth Gundersen.

Kilder i miljøet benekter at det vil oppstå nye hendelser i etterkant av nedleggelsen.

– Nå blir det rolig, sier kilden.

Les også: Beryktet MC-gjeng snuser på Oslo

Venner ble fiender

Det er imidlertid ikke første gang Rock Machine legger ned sine avdelinger i Norge. Vinteren 2017 ble klubben lagt ned, før noen av medlemmene meldte overgang til den nederlandske klubben No Surrender.

Rundt et halv år senere, sommeren 2018, ble klubben igjen startet opp av tidligere medlemmer som ikke ble med inn i den nederlandske klubben.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært