Varsel om høy vannstand i Nord-Norge og mye nedbør på Vestlandet

Høy vannstand i Nord-Norge og mye nedbør på Vestlandet er status for det neste døgnet. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Høy vannstand i Nord-Norge og mye nedbør på Vestlandet er status for det neste døgnet. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er fare for mindre oversvømmelser i Nord-Norge tirsdag på grunn av høy vannstand. Vannstanden kan bli opptil en halv meter høyere enn normalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og advarer om at det er fare for små ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Det oppfordres til å vise forsiktighet ved ferdsel i strandsonen ved stormflo og høye bølger. Høyest vannstand er ventet ved flo mellom klokken 1 og 5 natt til tirsdag og mellom klokken 13 og 17 tirsdag ettermiddag.

Det er samtidig meldt om opptil stiv kuling flere steder langs kysten av både Nordland, Troms og Finnmark.

Meteorologisk institutt varsler også at det vil komme mye nedbør på Vestlandet tirsdag, opptil 110 millimeter. Dette øker både flomfaren og jordskredfaren på Vestlandet, men foreløpig ikke mer enn på gult nivå – det tredje høyeste farenivået.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden