Politiets Fellesforbund mener Frp bløffet fra Stortingets talerstol

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi mener så godt som alle nyutdannede politifolk har fått jobb. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Fremskrittspartiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi mener så godt som alle nyutdannede politifolk har fått jobb. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En av ti nyutdannede politifolk fra i fjor hadde fortsatt ikke fått jobb etter ett år. Politiets Fellesforbund mener Frp derfor bløffet under trontaledebatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Danielsen, leder for politistudentene i Politiets Fellesforbund, sier til NRK at han er forbanna etter at Fremskrittspartiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi sa følgende under trontaledebatten i Stortinget:

– Alle som utdannes fra politihøyskolen får tilbud om jobb, og i årets kull er det en veldig høy andel som har fått det tilbudet.

Danielsen betegner det som en ren bløff. De siste tallene fra Politidirektoratet viser at ved utgangen av juni i år sto nesten 60 prosent av årets avgangselever uten jobb, og 10 prosent av fjorårets kull hadde fortsatt ikke fått jobb i politiet.

Politiets Fellesforbund mener at selv om det trengs politifolk i distriktene, er det ikke penger til å ansette.

Limi avviser at han bløffer og sier han er overrasket over reaksjonen med tanke på at 90 prosent av fjorårets kull har fått jobb.

– Det er så godt som alle. Det vil alltid være noen som må vente litt lenger, sier han til NRK.

Les også: Politiets fagforening krever nasjonalt varslingsombud

Erna slår ned politiets bønn: – Grenser for hvor mye penger du kan bruke

Politiets Fellesforbund slår alarm om politireformen: – Det er rett og slett blitt for mye

Vedum: – Frp-Amundsen forsøker å distansere seg fra beslutningen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden