Uvanlig varmt vær i vente i Sør-Norge: – Nært 20 grader

<p>– Det kan se ut som det varme været, som er på vei mot Danmark nå, kommer opp til Norge i neste uke, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.</p>
– Det kan se ut som det varme været, som er på vei mot Danmark nå, kommer opp til Norge i neste uke, sier statsmeteorolog Per Egil Haga. Foto: NTB scanpix

På onsdag er det ventet opp mot 20 grader i store deler av landet. Men først skal det regne godt på Vestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag sendte meteorologene ut farevarsel for Vestlandet sør for Stad.

– Fra natt til tirsdag fram til natt til onsdag er det ventet mye nedbør på Vestlandet. Stedene vi venter mest nedbør vil få 70–110 mm på 24 timer, skriver Meteorologisk institutt , som advarer om at det blir fare for overvann i tettbygde strøk.

Varmen kan vare i flere dager

Men etter at ruskeværet gir seg, kan man nesten driste seg til å finne fram shortsen igjen, skriver Nettavisen. Da er det nemlig ventet temperaturer på opp imot 20 grader i Sør- og Midt-Norge.

– Det kan se ut som det varme været, som er på vei mot Danmark nå, kommer opp til Norge i neste uke, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

Sjekk været der du bor

Han tror onsdag blir den varmeste dagen, men han mistenker at varmen kan holde seg fram mot neste helg.

– Gunstige sirkulasjoner i atmosfæren

– På onsdag kan vi håpe på minst skyer, og da vil nok temperaturen komme nært 20 grader, forteller Haga.

Det er sønnavind fra Sør-Europa som tar med seg varme luftmasser nordover. Varmen legger seg sør i landet, men den kan også komme til å spre seg nordover.

– Det er nok håp om at det drar seg opp til trøndelagsområdet. De nordlige delene vil også få gunstige sirkulasjoner i atmosfæren, med høye temperaturer, men varmest blir det i Sør-Norge, sier han og utdyper forklaringen, sier Haga.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden