Mann dømt til fengsel for råkjøring i rus

En mann i 40-årene er dømt til 36 dager i fengsel for en kjøretur i Bergen der han ble målt til 157 kilometer i timen mens han var ruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En junikveld i fjor var det så vidt mannen bremset ned før han suste forbi politimannen som forsøkte å vinke ham inn etter å ha registrert den altfor høye farten, skriver Bergens Tidende. UP la seg på hjul, men tross blålys og sirene mistet de mannen av syne en stund før de fant ham igjen og fikk stoppet ferden.

Selv om blodprøven viste at mannen hadde både amfetamin og det beroligende middelet rivotril innabords – tilsvarende en promille på 1,2 – nektet mannen straffskyld for å ha kjørt i ruset tilstand. Han innrømmet å ha tatt rivotril to dager tidligere, men mente han ikke var påvirket da han kjørte. Bergen tingrett valgte på dette punktet å forholde seg til tallenes tale fremfor tiltaltes forklaring.

Mannen innrømmet å ha kjørt for fort og for å ha stukket av fra politiet. Han innrømmet også narkotikabruk. Fordi saken ble liggende i over ett år før den kom opp til doms, fikk mannen strafferabatt, men må likevel forberede seg på 36 dager i fengsel og en bot på 10.000 kroner. I tillegg blir han uten førerkort i fem år og må kjøre opp på nytt før han igjen har lov til å sette seg bak rattet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden