Regjeringen: Ila får psykiatrisk sikkerhetsavdeling

Forpliktelse nå, men penger først i 2020, sier Carl-Erik Grimstad om den nye sikkerhetsavdelingen. Arkivfoto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Forpliktelse nå, men penger først i 2020, sier Carl-Erik Grimstad om den nye sikkerhetsavdelingen. Arkivfoto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ila får en ny sikkerhetsavdeling for de sykeste og farligste psykiatriske pasientene, men pengene kommer først i statsbudsjettet for 2020, sier regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen forplikter seg allerede i statsbudsjettet som legges fram på mandag, men det kommer altså til å ta ytterligere ett år før pengene kommer på bordet, forteller Venstres Carl-Erik Grimstad til Budstikka.

I fjor ble det satt av 33 millioner kroner til et forprosjekt, men fordi lokaliseringen ikke var avgjort, ble pengene stående ubrukt. I mellomtiden har helse sørøst landet på Ila som det beste stedet, og reguleringsarbeidet er i gang. Dersom den nye planen går gjennom, «går det på skinner», sier Grimstad om prosjektet som er beregnet å koste 1,5 milliarder kroner.

Dagens sikkerhetsavdeling ligger på Dikemark. Der er det plass til 22 pasienter, pluss 2 akuttplasser, men er både slitt og brannfarlig, ifølge enhetsleder Marte Pihlstrøm.

På Ila blir det plass til 34 personer på avdelingen som skal dekke hele Øst- og Sørlandet.