Sentral Ap-politiker ble hacket

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) fortalte lørdag at hun hadde opplevd å bli hacket på flere av brukerprofilene sine på internett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) fortalte lørdag at hun hadde opplevd å bli hacket på flere av brukerprofilene sine på internett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiets familiepolitiske talsperson Anette Trettebergstuen opplevde å bli hacket og at noen sendte direktemeldinger fra hennes egen twitter-konto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentanten forteller til Aftenposten lørdag at hun har skiftet passord «på hele sitt digitale liv». Bakgrunnen var at noen hadde sendt meldinger fra hennes brukerprofil på Twitter torsdag. Blant annet var en direktemelding sendt til tidligere statsminister og nåværende NATO-sjef, Jens Stoltenberg, men han forsto det ikke var Trettebergstuen som sto bak.

«Ikke la vårt fedreland bli til Malmø. På tide å ta disse asyldyrene! Nå er jeg lei», lød meldingen som ble sendt fra hennes konto til Stoltenberg, skrev Trettebergstuen selv på Twitter. Hun la til at også kontoen hennes på betalingstjenesten PayPal var blitt hacket.

Trettebergstuen, som også er første nestleder i Stortingets familie- og kulturkomité, sier hun varslet Stortingets IT-avdeling om saken. Hun legger til at hun nå har lært å ikke ha samme passord på flere tjenester, og at man skal skifte passord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden