Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 6. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anmeldt hatkrim øker kraftig i Oslo

Siden oslopolitiet fikk sin egen hatkrimgruppe i 2014, er antall anmeldte saker mer enn tredoblet. Da gruppen ble opprettet, kom det inn rundt 60 anmeldelser i året. Nå er tallet 200, skriver Dagbladet. Hver fjerde anmeldelse er knyttet til seksuell legning.

HRW til Senatet: Si nei til Kavanaugh

– I vår 40 år lange historie har vi aldri tatt stilling for eller imot en høyesterettskandidat. Vi går til dette ekstraordinære skrittet fordi troverdige overgrepsanklager er rettet mot Kavanaugh fra Christine Blasey Ford, skriver administrerende direktør Nicole Austin-Hillery i Human Rights Watch (HRW) i brevet til Senatet.

Hydro: Alunorte nærmere fornyet drift

En godkjennelse til å bruke ny teknologi ved Hydros anlegg Alunorte i Brasil, kan bety at driften kan gjenopptas, sier selskapet. Det nye filteret gjør at det er mindre vann i restene, og den nye tillatelsen gjør det mulig å drive Alunorte på 50 prosents kapasitet.

FN-styrker anklaget for voldtekter

FNs fredsbevarende styrker er anklaget for overgrep mot minst tre barn under 18 år og voldtekt av tre voksne kvinner i Den sentralafrikanske republikk. Det har de siste årene vært en rekke anklager om seksuelle overgrep utført av FNs fredsbevarende styrker.

Venezuela skjerper grensekontroll

Venezuelas regjering har satt sammen en ny politistyrke for å skjerpe grensekontrollen. Tiltaket kommer samtidig som tusenvis rømmer det kriserammede landet. Venezuela benekter imidlertid omfanget av masseutvandringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden