21-åring dømt til 16 års fengsel for drap på E18 i Larvik

21-åringen har forklart at han ville ta sitt eget liv da han kjørte mot kjøreretningen på E18 i Larvik 1. nyttårsdag. Han frontkolliderte med en familie, og en 47 år gammel mann mistet livet.
21-åringen har forklart at han ville ta sitt eget liv da han kjørte mot kjøreretningen på E18 i Larvik 1. nyttårsdag. Han frontkolliderte med en familie, og en 47 år gammel mann mistet livet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

En 21-åring er dømt til 16 års fengsel etter å ha frontkollidert med en familie på E18 i Larvik 1. nyttårsdag. En tilfeldig småbarnsfar mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Larvik tingrett fredag, melder Aftenposten.

Den dømte mannen har forklart at han ønsket å ta sitt eget liv.

Det var ved 4.30-tiden natt til første nyttårsdag at 21-åringen ifølge tiltalen med vilje krysset en sperring på E18 mellom Larvik og Langangen og kjørte rundt tre kilometer i feil kjøreretning før han kolliderte med en annen bil. 47 år gamle Azad Hamam døde på stedet, mens kona og deres fem år gamle datter ifølge tiltalen fikk alvorlige og livstruende skader.

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Mannen var tiltalt for forsettlig drap, grov kroppsskade og promillekjøring. Han hadde en promille på 1,32 da ulykken skjedde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden