NATO-styrker strømmer inn til megaøvelse i Norge

En krantank og andre militære kjøretøyer og materiell til NATO-øvelsen Trident Juncture losses av det danske lasteskipet Ark Germanica ved Borg havn i Fredrikstad. Bildet ble tatt i september. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En krantank og andre militære kjøretøyer og materiell til NATO-øvelsen Trident Juncture losses av det danske lasteskipet Ark Germanica ved Borg havn i Fredrikstad. Bildet ble tatt i september. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 3.410 utenlandske soldater har allerede kommet til Norge for å delta i den store NATO-øvelsen Trident Juncture.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ting har virkelig begynt å skje, sier en norsk militærtjenestemann som torsdag brifet pressen ved NATOs hovedkvarter i Brussel om øvelsen.

Ved siste opptelling onsdag var 3.410 utenlandske soldater, 2.397 kjøretøyer og 1.607 konteinere på plass i Norge, opplyser tjenestemannen.

Tallene vil stige raskt i dagene som kommer, og allerede om én uke ventes det at rundt 7.450 utenlandske soldater vil være på plass.

På det meste vil rundt 45.000 soldater delta i øvelsen. Hoveddelen av øvelsen vil foregå i slutten av oktober og begynnelsen av november.

Det er NATOs største militærøvelse på mange år. I alt 31 land deltar, inkludert Sverige og Finland, som ikke er med i NATO.

Øvelsen vil føre til stor aktivitet på norske veier, og NATO venter at dette vil forstyrre dagliglivet i Norge.