Bergenspolitiet skal etterforskes av Spesialenheten

En politimann i Vest politidistrikt varslet om manglende etterforskning av menneskehandelssaker. Spesialenheten for politisaker skal undersøke håndteringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG ble politibetjenten fire måneder etter at han leverte varselet i november i fjor tvangsflyttet til en annen avdeling. Han mener seg utsatt for gjengjeldelse og truer med rettssak hvis han ikke får tilbake jobben.

– I varselet er det vist til flere konkrete saker som varsleren mener er kritikkverdig håndtert. Vi skal se nærmere på disse forholdene og vurdere om det er begått brudd på tjenesteplikten, sier advokat Harald Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Midt-Norge og Nord-Norge.

Sakene som politimannen varslet om, dreier seg om grov vold og voldtekt av kvinner i en sårbar situasjon, skriver VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden