Politiet sendte straffesak til nettsted ved en feil

Bransjenettstedet Rett24 fikk ved en glipp tilsendt alle dokumentene i en straffesak. Trolig skjedde det på grunn av inntasting av feil organisasjonsnummer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett 24 -redaksjonen fikk via Altinn tilsendt 119 sider med avhør, åstedsbilder og rapporter.

– Jeg må innrømme at jeg er sjokkert, sier forsvareren i saken, advokat Trond Eirik Aansløkken.

Nettstedet har forsøkt å kartlegge hva som har skjedd og kommet til at feilen oppsto fordi den aktuelle advokaten nylig har etablert et nytt firma. Dette var omtalt i nytt om navn-spalten, noe som dukker opp i første Google-treff. Politiet skal ha trodd at advokatens organisasjonsnummer var det som sto oppført nederst på siden, men dette viste seg å være Rett24s organisasjonsnummer.

– Det er manuelle rutiner for utsending av saksdokumenter, og her har det dessverre skjedd en menneskelig feil. Det skal selvsagt ikke skje, og vi beklager overfor alle parter i saken, skriver kommunikasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt i en epost.

Politiet vil se på hvordan rutinene kan strammes inn for å hindre at dette skjer igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden