Antall omkomne i septembertrafikken mer enn tredoblet

Fem av de 18 som mistet livet i septembertrafikken, omkom i en veteranbilulykke på Rjukan søndag 2. september. Bilen var på vei ned fra Gaustablikk mot Rjukan på fylkesvei 651 da ulykken skjedde. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Fem av de 18 som mistet livet i septembertrafikken, omkom i en veteranbilulykke på Rjukan søndag 2. september. Bilen var på vei ned fra Gaustablikk mot Rjukan på fylkesvei 651 da ulykken skjedde. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

18 personer omkom i trafikkulykker på norske veier i september mot fem i samme måned i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette har vært en blytung måned for trafikksikkerheten. Det er tungt å ta inn over seg. Dette er langt mer enn tall og statistikk. Vi snakker om mennesker, skjebner, familier, etterlatte og berørte lokalsamfunn, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar til Statens vegvesens foreløpige tall for september.

Fem av dem som mistet livet i septembertrafikken, omkom i en veteranbilulykke på Rjukan søndag 2. september. Månedens siste dødsulykke skjedde i Nittedal utenfor Oslo søndag kveld.

Så langt i år har 81 personer omkommet på norske veier. I 2017 mistet 72 personer livet i trafikken i løpet av årets tre første kvartaler, 111 omkom i samme periode i 2016, 87 i 2015 og 126 i 2014.

Utforkjørings- og møteulykker dominerer både i september og så langt i år.