Storaksjon mot ulovlig hummerfiske i Sunnhordland

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helgen før hummersesongen starter ble over 225 ulovlige hummerfangst-redskaper beslaglagt i en storaksjon i Sunnhordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Umerkede redskaper utgjør størsteparten av beslaget. Noen av disse er ulovlige hummerteiner som eieren helt tydelig har unnlatt å merke, mens mesteparten rett og slett er slurv, sier aksjonsansvarlig Ina Giil Solheim i Fiskeridirektoratet , som leverer inn over 20 anmeldelser til politiet.

Fiskeridirektoratet, Kystvakten, Statens naturoppsyn og politiet samarbeidet om aksjonen. Kontrollområdene ble valgt ut på bakgrunn av tips, historikk og kjennskap til områdene fra før, og det ble blant annet aksjonert i Kvinnherad, Tysnes, Stord og Bømlo.

Hummerfisket starter mandag 1. oktober, men flere steder i landet er det forbudt å fiske etter hummer hele året. I år innfører Fiskeridirektoratet 16 nye områder der det er forbudt. Dette gjelder blant annet Lustrafjorden, Aurlandsfjorden, mesteparten av Sogndalsfjorden og Barsnesfjorden. I et område ved Trollsøy i Austevoll og to områder i Flekkefjord innføres det forbud som gjelder på ubestemt tid.