Politiet etterforsker voldtekt av psykiatrisk pasient på sykehuset i Stavanger

Politiet har opprettet en undersøkelsessak mot helseforetaket etter at politiet ikke slapp inn på Stavanger universitetssjukehus for å etterforske en voldtekt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Politiet har opprettet en undersøkelsessak mot helseforetaket etter at politiet ikke slapp inn på Stavanger universitetssjukehus for å etterforske en voldtekt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterforsker en mulig voldtekt av en pasient som skal ha blitt begått av en medpasient mens begge var innlagt på Stavanger universitetssjukehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd på den fornærmede kvinnens rom, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter det avisen får opplyst, ble et overgrep stanset da en sykepleier kom inn på kvinnens rom. Da skal den siktede mannen ha tatt på seg klærne og gått tilbake til sitt rom. Dette skjedde klokken 21 lørdag kveld. Dagen etter fikk politiet et anonymt tips om saken, bekrefter politiinspektør Magnus Jåtun i Sørvest politidistrikt.

Tipset handlet om at en psykiatrisk pasient som var innlagt på en sengepost ved Stavanger universitetssjukehus, hadde blitt voldtatt av en medpasient kvelden før.

Da politiet dro til stedet dagen etter, måtte de dra med uforrettet sak. Politiets etterforskere slapp inn på den aktuelle sengeposten først etter at sykehuset hadde vært i kontakt med kvinnens bistandsadvokat. Først da fikk politiet også vite hvem den fornærmede kvinnen var.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde verken navnet på den nå voldtektssiktede mannen eller på fornærmede. At vi ble holdt tilbake, sinket naturligvis etterforskningen og bevissikringen, sier Jåtun.

Ifølge politiinspektøren skal det ha vært usikkerhet knyttet til taushetsplikten som førte til at politiet ikke slapp inn. Politiet har nå opprettet en undersøkelsessak mot helseforetaket.