Fire til sykehus etter at pakke ble åpnet i militærleir i Bærum

En soldat står vakt foran inngangen til Kolsås leir i Bærum.
En soldat står vakt foran inngangen til Kolsås leir i Bærum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire personer ble sendt til sykehus etter at en pakke ble åpnet i militærleiren på Kolsås i Bærum fredag ettermiddag. Alle fire ble skrevet ut senere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Materiale fra pakken ble sendt til Forsvarets forskningsinstitutt for undersøkelser. Resultatet av prøvene forelå fredag kveld, og det viste seg at materialet ikke inneholdt noe farlig.

– Vi vet derfor ikke hvorfor disse personene ble dårlige. Prøvene viste ingenting galt med materialet i pakken, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

Ubehag

Pakken kom inn til postmottaket i militærleiren rundt klokken 12.30 fredag. Etter at pakken var åpnet, følte fire personer seg dårlige, og de ble kjørt til sykehus.

– De fire ble kjørt til Ullevål sykehus etter å ha kjent ubehag etter å ha åpnet en pakke. Personene er godt ivaretatt av helsepersonell, sa kommunikasjonsrådgiver Jannicke Hauan Strand i Forsvarsmateriell til NTB.

Trygg avsender

Hun sier at nødetatene ble tilkalt umiddelbart, og det ble gjennomført undersøkelser på stedet fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Avsenderen var kjent og trygg. Vi er usikre på hva som gjorde personene dårlige, sier politiets innsatsleder Tore Barstad.

De fire ble skrevet ut fra sykehuset i 18-tiden fredag.

NATOs hovedkvarter

Forsvaret har flere avdelinger på Kolsås. Forsvarets logistikkorganisasjon, Forsvarsmateriell, Cyberforsvaret, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Forsvarsbygg og Oslo garnisonsforvaltning ligger alle på anlegget i Bærum.

NATOs hovedkvarter i Norge lå i Kolsås leir fram til 1994.