Regjeringen vil forsterke bruer

Samferdselsminister Jon Georg Dale setter av 25 millioner kroner til forsterkning av bruer på fylkesveiene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Samferdselsminister Jon Georg Dale setter av 25 millioner kroner til forsterkning av bruer på fylkesveiene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsdepartementet setter av 25 millioner kroner til forsterkning av bruer på fylkesveiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er til sammen satt av 300 millioner kroner i et bruprogram i Nasjonal Transportplan (NTP). Midlene skal brukes til å forsterke bruer som ikke tåler 60 tonns vekt på fylkesveinettet, skriver Nationen.

– Dette skal bidra til å få ned transportkostnadene for tømmertransport slik at vi kan være konkurransedyktige framover, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

25 millioner kroner settes av til utbedringen i statsbudsjettet for 2019. Dale sier at det videre settes av 50 millioner kroner hvert år i en seksårsperiode fremover. På sikt vil beløpet trappes opp.

I dag er det totalt 11.350 bruer og fergekaier på fylkesveinettet. 1.050 bruer er ikke godkjent for 60 tonn, ifølge Norges Skogeierforbund.