Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 27. september.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kavanaugh-høring i Senatet

Brett Kavanaugh, president Donald Trumps kandidat som ny høyesterettsdommer, skal etter planen stille i en direktesendt høring i justiskomiteen i Senatet.

Også den ene kvinnen som anklager ham for overgrep, psykologiprofessor Christine Blasey Ford, ventes å stille i høringen.

Norge leder ministermøte i Giverlandsgruppen for Palestina

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) leder ministermøtet i Giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) i New York.

Dette skjer parallelt med tredje dag av FNs hovedforsamling. Blant stats- og regjeringssjefene som holder sine hovedinnlegg der torsdag, er Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Palestinas president Mahmoud Abbas.

Trump møter visejustisminister Rosenstein

USAs president Donald Trump skal møte visejustisminister Rod Rosenstein, ifølge Det hvite hus. Flere medier meldte mandag at Rosenstein kom til å få sparken.

Dersom Rosenstein går av, vil dette få umiddelbare følger for spesialetterforsker Robert Muellers gransking av påstandene om at Trump fikk russisk bistand i valgkampen i 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøring av Raftoprisen 2018

Årets raftoprisvinner kunngjøres av Raftostiftelsen, en ideell, politisk uavhengig organisasjon som arbeider for menneskerettigheter.

Prisen er delt ut årlig siden 1987 til personer eller organisasjoner som står ved frontlinjen i kampen for menneskerettigheter og demokrati.

Kulturministeren på Nordiske Seriedager

Kulturminister Trine Skei Grande åpner Nordiske Seriedager, en to dagers festival og konferanse hvor nordiske TV-serier står i fokus.

Torsdag er fagdagen av festivalen, med påfølgende bankett, priser og fest. På programmet lokkes det med at statsråden muligens avslører om hun har noen «guilty pleasures» på seriefronten.