Hjerkinn skytefelt innlemmes i nasjonalpark

Testskyting med klasebombe-ammunisjon på Hjerkinn i 2006, da det fremdeles pågikk testskyting i området. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Testskyting med klasebombe-ammunisjon på Hjerkinn i 2006, da det fremdeles pågikk testskyting i området. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nedlagte skytefeltet på Hjerkinn blir denne måneden en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprydningen av det gamle skytefeltet har blitt anslått å ha kostet så mye som 600 millioner kroner og utvidelsen av nasjonalparken vil bli markert lørdag 29. september på Viewpoint Snøhetta på Hjerkinn.

– Oppryddingsarbeidet og restaureringen av gamle Hjerkinn skytefelt er historisk. Det er norgeshistoriens største naturrestaureringsprosjekt og et unikt miljøprosjekt i både norsk og internasjonal målestokk, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), som selv vil være til stede på markeringen.

Fjellområdet har i tillegg til kongeørn, en villreinbestand, en jervbestand og tidligere også en bestand av fjellrev. Den største attraksjonen i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er imidlertid moskusstammen, som har etablert seg etter at moskus fra Grønland ble satt ut i 1940-årene.

Til tross for utvidelsen av nasjonalparken vil restaureringsarbeidet av det gamle skytefeltet pågå fram til 2020.