Værvarsel for Vestlandet: Regn, sludd og snøbyger

Fredag ligger an til å bli en fin dag. Deretter blir det regn, sludd og snøbyger den kommende uken.

Surt vær i Byrkjelo. Store deler av Vestlandet har regn, sludd og snøbyger å se fram til den kommende uken.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Surt vær i Byrkjelo. Store deler av Vestlandet har regn, sludd og snøbyger å se fram til den kommende uken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

–I løpet av fredagen kan det bli ganske bra. Da blir det kun en eller annen byge. Spesielt i sør i landsdelen blir det fint og med rolige vindforhold, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Snø i fjellet

Til tross for glimt av sol blir det ikke høye temperaturer å snakke om. Og i løpet av helgen er det nye lavtrykk på vei inn.

– I løpet av lørdagen kommer det trolig 30–40 millimeter. Det er jo ikke all verdens for Vestlandet, men det blir vått, ifølge meteorologen.

Det blir også kaldt vær og dermed minusgrader og snø i fjellet.

– Kald luft blir brakt sørover med nordavinden. Høyt oppe, for eksempel på Kvamskogen, blir det dermed minusgrader og snø, sier hun.

Varmere

Etter tirsdag stiger temperaturene igjen. Da kommer det et nytt lavtrykkssystem inn, og det kommer ny vind ifra sørvest sammen med den varmere luften.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens store deler av Østlandet og Nord-Norge starter høstferien den kommende helgen, har de fleste skolene på Vestlandet sin skoleferie fra uke 41.

I Nord-Norge er det Nordland som får det våteste og sureste været de kommende dagene. Deretter vil temperaturene synke.

– I Troms og Finnmark kan det egentlig komme snø helt ned til fjæresteinene, mens i Nordland ligger snøgrensa på rundt 400 meter, sier meteorologen.

Samme som vest

Møre og Romsdal får samme været som resten av Vestlandet, og det samme gjelder for Trøndelag. Det blir jevnt med regn gjennom helgen.

– I Midt-Norge og Møre og Romsdal får ytre strøk mye regn. Det kommer også litt i indre strøk, men her kan det også bli minusgrader, særlig om nettene i indre strøk og i høyden. Fra tirsdag blir det trolig litt varmere igjen, sier hun.

Sørlandet og Østlandet ligger i le for det våte været som herjer Vestlandet, Midt-Norge og Nordland.