Meny

NVE hever farenivået for Mannen igjen

Fredag ettermiddag ble beboerne ved det rasutsatte fjellpartiet Veslemannen på nytt evakuert da farenivået ble justert fra oransje til rødt nivå. Mandag ble det nedjustert til gult nivå, men er tirsdag oppe igjen på oransje nivå. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NVE hever farenivået for det ustabile fjellpartiet Veslemannen til oransje, på bakgrunn av store bevegelser og varsel om kraftig regn det neste døgnet.

Da farenivået lå på rødt nivå i helgen, kom det veldig mye nedbør i form av snø. Derfor roet aktiviteten seg, og bevegelsene avtok. Men fordi temperaturene har steget tirsdag, og vil stige ytterligere i løpet av morgendagen, kan snøen smelte og føre til økende bevegelser, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Bevegelsene er nå svakt økende med hastighet på 6–7 centimeter i døgnet i den øvre delen og 1,5–2 centimeter i døgnet i den nedre delen, sier geolog Gudrun Dreiås Majala i NVE.

Fredag og fram til mandag morgen ble farenivået holdt på rødt av NVE, men etter at bevegelsene avtok og temperaturene falt, ble farenivået nedjustert til gult mandag formiddag.

Beboerne under fjellet har vært evakuert en lang rekke ganger de siste årene.

Populært