Politimann blir ikke straffet etter eksplosjon

Sprengningsulykken skjedde på politiets skytefelt i Birkenes kommune i oktober i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Sprengningsulykken skjedde på politiets skytefelt i Birkenes kommune i oktober i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En politimann blir ilagt skylden, men blir ikke straffet av Spesialenheten etter en sprengningsulykke i Birkenes i Aust-Agder. Han ble selv alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjonen fra Spesialenheten for politisaker kom tirsdag, ifølge Fædrelandsvennen.

Hendelsen skjedde 10. oktober i fjor på skytebanen Flakke Loner. En av politimennene fant i forbindelse med opprydning to esker med fenghetter i en konteiner og ga dem til kollegaen, som kastet dem på et bål. Fenghetter er små, eksplosive ladninger som oftest brukes til å detonere større mengder sprengstoff.

Ifølge Spesialenheten gjorde politimannen noe straffbart da han kastet eskene på bålet, men har etter en samlet vurdering kommet til en avgjørelse om «vilkårsløs påtaleunnlatelse uten prøvetid».

– Vedtaket innebærer en skyldkonstatering uten at vedkommende ilegges straff, forteller påtaleansvarlig Camilla Lie i Spesialenheten for politisaker til Fædrelandsvennen.

Politimannen, som er i 40-årene, måtte gjennom flere operasjoner og lå en periode i kunstig koma.