Meny

Mattilsynet anmelder flere tilfeller av vanskjøtsel

Hittil i år er 31 dyreeiere politianmeldt av Mattilsynet. Det er en stor økning fra 2017 da det totale antallet anmeldelser stoppet på 25.

Det kommer fram i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for årets åtte første måneder. Totalt har Mattilsynet kontrollert 5.617 dyrehold, og 31 av eierne er anmeldt til politiet. Hittil i år har 56 personer fått forbud mot å eie eller drive med dyr mot 30 i hele 2017.

– Det er først og fremst eiere som vanskjøtter kjæledyrene sine som blir politianmeldt og som får forbud mot å ha dyr, sier Torunn Knævelsrud, leder for seksjon dyrevelferd i Mattilsynet.

Mattilsynet har registrert alvorlig vanskjøtsel ved 44 av de kontrollerte dyreholdene, noe som tilsvarer 0,7 prosent. Alvorlig vanskjøtsel betyr at ett eller flere dyr er døde eller må avlives. I samme periode i fjor var tallet 30 dyrehold.

– Funnene viser ikke totalbildet av hvordan dyr i Norge har det, siden vi prioriterer risikodyrehold. Tallene i rapporten omfatter både små og store regelbrudd, og et regelbrudd betyr ikke alltid at dyrene lider, sier Knævelsrud.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært